Psycholoog Alphen aan de Rijn

Praktijk van Maria Troost
bg

Onzekerheid en gebrek aan zelfvertrouwen

Gevoelens van onzekerheid en een gebrek aan zelfvertrouwen zijn een gevolg van de manier waarop mensen naar zichzelf kijken, welke gedachten men heeft over zichzelf en de mate waarin iemand zichzelf is. Met andere woorden; hoe meer je echt jezelf bent, hoe prettiger je je voelt over jezelf. Jezelf zijn maakt gelukkig hebben meerdere onderzoeken bewezen.

Onzekerheid is in feite aangeleerd en is ontstaan als reactie op de omgeving en komt voort uit angst, bijvoorbeeld om afgewezen te worden of gekwetst te worden. Met coaching en persoonlijke groei kun je leren om jezelf weer meer te vertrouwen en je zekerder te voelen over jezelf. Mijn coaching is er daarom op gericht om de aandacht te richten op zelfacceptatie, van zowel jouw kwaliteiten, talenten en waarden, als het accepteren van je schaduwkanten op dit moment. Zo leer je jezelf meer te respecteren en te waarderen.

Ondersteuning bij onzekerheid

Herken je onzekerheid in jezelf en zou je hier graag samen met mij aan werken om met meer zelfvertrouwen in het leven te kunnen staan? Je bent hiervoor van harte welkom, dus neem vrijblijvend contact met mij op voor een eerste afspraak.


Tags: onzekerheid, negatief zelfbeeld, zelfvertrouwen, psycholoog, alphen

Psycholoog Troost in Alphen

Maria Troost

  • Geregistreerd therapeut
  • Geen lange wachtlijst
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen