Psycholoog Alphen aan de Rijn

Praktijk van Maria Troost
bg

Relatietherapie in Alphen aan de Rijn

Elke persoon en elke relatie is anders, het is steeds weer een uitdaging om het juiste evenwicht vinden tussen beide. Een relatie bestaat uit 2 mensen die elkaar ontmoeten in het samenzijn. De kwaliteit van de relatie bestaat uit datgene wat de 2 partners in de relatie stoppen om met elkaar te delen. Er is dus altijd een gezamenlijke verantwoordelijk voor de relatie zoals deze nu vorm heeft.

Omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat je even minder in de relatie stopt en er minder tevredenheid is over de relatie. Stress heeft een directe invloed op jezelf en je relatie, dit verhoogt de druk en kan impliciet je relatie op de proef stellen. Stress op het werk, veranderingen na het krijgen van een kind, financiële moeilijkheden... Het probleem ligt dus niet altijd aan de relatie op zich. Structurele aanpassingen of leren efficiënt te communiceren in tijden van stress kan de relatiestress verlichten. En soms zit je gewoon allebei even op een ander spoor en moet je elkaar weer hervinden.

Je relatie heeft veel invloed op je dagelijks leven

Het aanpakken van relatieproblemen is dan ook belangrijk om je goed in je vel te voelen. Heel wat typen relatieproblemen kunnen jullie geluk in de weg staan, zoals aanhoudende ruzies, onenigheid over de opvoeding, ongelijke verdeling van de taken, wantrouwen, jaloezie, bedrog of vreemdgaan, onbegrip, te kort aan affectie, seksuele problemen of een moeizame communicatie. Een behoorlijke opsomming, maar zoals iedereen in een relatie weet is deze desondanks nog altijd verre van volledig.

Kom langs voor een helpende hand

In ons eerste gesprek gaan we samen op zoek naar wat er dwars zit en waar het begon, zonder de problemen of de verantwoordelijkheid ervoor af te schuiven op de partner. Ook kijken we juist naar wat jullie nog wel verbindt, wat jullie fijn vinden met en bij elkaar. Vervolgens richten we ons op wat jullie willen verbeteren aan het samenzijn. Het vinden van de juiste vorm, en het invullen ervan vraagt inzet. Eerlijkheid, openheid, respect en motivatie zijn belangrijke aspecten voor een geslaagde relatietherapie. Breng je deze in, dan is er gelukkig een hoop mogelijk.

Herkennen jullie dat je er samen niet meer uit komt? Zitten jullie "vast" en kunnen jullie de expertise en betrokkenheid van een objectief derde persoon gebruiken om hier anders naar te kijken? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Jullie zijn in mijn praktijk in Alphen aan de Rijn van harte welkom en kunnen bovendien al op korte termijn terecht voor een afspraak.

Maak een afspraak voor relatietherapie


Tags: relatietherapie alphen, relatieproblemen, ontrouw, scheiden of samenblijven, liefde, hoop

Psycholoog Troost in Alphen

Maria Troost

  • Geregistreerd therapeut
  • Geen lange wachtlijst
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen