Psycholoog Alphen aan de Rijn

Praktijk van Maria Troost
bg

Rouw- en verliesverwerking in Alphen aan de Rijn

Leven zonder verlies mee te maken is onmogelijk. Verlies is onlosmakelijk met het leven verbonden. Vaak denken we dan aan het rouw en verlies aan afscheid van een dierbare, maar je kunt ook denken aan verlies van je gezondheid, verlies van personen, dieren of zaken die voor jou uiterst waardevol zijn en nauwelijks of niet te vervangen zijn. Het zijn allemaal gebeurtenissen die diep ingrijpen op je dagelijkse bestaan. De wereld ziet er ineens anders uit en zal ook nooit meer hetzelfde zijn. Soms is het moeilijk om daarin weer je eigen plek te vinden en je thuis te voelen.

Verlies kent vele vormen

Er zijn verschillende vormen van verlies en rouw die zeer ingrijpend kunnen zijn, zoals; ziekte, aandoeningen, afwijking, kwaal en ongemak; Verlies van gezondheid, overlijden, echtscheiding (en de gevolgen voor de kinderen), verlies van je baan, verlies van harmonie en of veiligheid b.v. bij pesten of familie ruzies, miskraam of ongewenste kinderloosheid.

Wanneer is hulp gewenst?

Na een verlieservaring volgt meestal een periode van rouw. Je raakt emotioneel uit balans. Natuurlijk zoek je in eerste instantie ondersteuning en troost bij familie en vrienden, maar soms is dat niet voldoende. Je wilt hen niet constant belasten met jouw verdriet. Soms zouden mensen wel willen helpen, maar weten ze niet goed hoe ze dat moeten aanpakken. Ook kan het zijn dat je vastloopt in je rouwproces. In dergelijke situaties kan ik je ondersteuning bieden.

Met gesprekken en concrete handvatten krijg je meer inzicht in jezelf, in jouw rol en in jouw emoties. Vanuit dat inzicht mag je oude patronen loslaten en bouwen aan een nieuw toekomstperspectief.

Maak een afspraak voor een eerste gesprek
Tags: rouw, rouwverwerking, verlies, therapie, alphen

Psycholoog Troost in Alphen

Maria Troost

  • Geregistreerd therapeut
  • Geen lange wachtlijst
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen