Psycholoog Alphen aan de Rijn

Praktijk van Maria Troost
bg

Over mijn werkwijze

Het begint met de hulpvraag

We starten altijd met een intakegesprek om de hulpvraag helder te krijgen en om te kijken of je hiermee bij mij op de juiste plaats bent. In het geval het een intake voor een minderjarige betreft, vraag ik hiervoor aan de ouders volledige medewerking. Na de intake wordt een behandelplan opgesteld dat we tussentijds evalueren. Een afspraak voor een (intake) gesprek kun je zowel telefonisch als per e-mail maken.

Wachtlijst en starttermijn

De wachttijd voor een intake is maximaal 2 weken. Na de intake kunnen we meestal binnen 2 weken starten met de behandeling. Doorgaans spreken we 1 maal per 2 weken af voor een behandelsessie.

Jij staat centraal

Van start tot en met het einde van het traject is het mijn doel dat jij je gehoord voelt, je vragen worden beantwoord en dat jouw hulpvraag wordt opgelost. Jij bent immers de expert van jouw leven en daarmee ook de bestuurder van jouw traject. Met mijn kennis van verschillende psychologische achtergronden en therapie├źn, zoals counselling en EMDR, kan ik jou de nodige ondersteuning, hulp en inzichten bieden.

Onze persoonlijke omgang

Als gesprekspartner ben ik zowel zachtaardig, geduldig en begripvol als soms confronterend of direct. Iedere persoon, iedere situatie, ieder onderwerp vraagt immers om een andere aanpak. Het opbouwen van een vertrouwensband vind ik hierbij erg belangrijk. Dat zorgt er namelijk voor dat er echte openheid kan zijn, jij je gehoord kunt voelen en volledig jezelf durft te zijn. In het verlengde hiervan liggen begrippen als eerlijkheid, geloof en vertrouwen, waarden die ik ook in mijn eigen leven erg belangrijk vind.

Wees welkom

Je bent van harte welkom in mijn praktijk. Neem vrijblijvend contact op met al je vragen of voor het maken van een afspraak. Samen kijken we naar wat de mogelijkheden zijn.

Psycholoog Troost in Alphen

Maria Troost

  • Geregistreerd therapeut
  • Geen lange wachtlijst
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen