Psycholoog Alphen aan de Rijn

Praktijk van Maria Troost
bg

Over Maria Troost - Even voorstellen

psycholoog Alphen Maria Troost

Hallo, leuk om zo kennis te maken! Ik ben therapeute Maria Troost en ik vertel je hier graag wat meer over mezelf.

Mijn voorliefde om mensen te helpen zat er al vroeg in. Al van jongs af aan ben ik geboeid door de vraag; waarom doen mensen wat zij doen? Hoe zitten mensen in 'elkaar'? Wat maakt dat geluk voor de een zo gemakkelijk is of lijkt en voor de ander zo moeilijk? Kortom, een diepe interesse in het hoe, wat en waarom mensen doen wat ze doen. Het was dan ook niet gek dat ik mij, na de PABO, ging verdiepen in de psyche van de mens. Een keuze waar ik nooit spijt van heb gehad, want als jong meisje wist ik dat ik dat ik 2 doelen had: juffrouw worden en mensen helpen. En beiden heb ik dus ook mogen doen.

Wat kenmerkt mijn aanpak?

Als gesprekspartner ben ik zowel zachtaardig en ondersteunend als confronterend, geduldig maar waar nodig ook direct. Het opbouwen van een vertrouwensband vind ik hierin het allerbelangrijkste. Want als er vertrouwen is, voel jij je gehoord en kan er echte openheid zijn. Hierdoor ontstaat er ruimte om volledig jezelf te (durven) zijn en te uiten. Ruimte voor een proces waarin jij kunt groeien. In het verlengde hiervan liggen begrippen als eerlijkheid, geloof en vertrouwen, waarden die ik ook in mijn eigen leven erg belangrijk vind.

Uit meerdere bronnen putten

Naast alle kennis die ik als therapeut bij diverse opleidingen en trainingen heb opgedaan, beschouw ik ook het leven zelf als een grote leermeester. De lessen en ervaringen die ik hierin heb opgedaan zijn immers enorm waardevol en neem ik waar relevant ook mee in onze sessies ter ondersteuning van jouw eigen vraagstukken en voor jouw eigen proces. En mocht de combinatie van psychologische kennis en (levens)ervaring alsnog ontoereikend blijken, zoals bijvoorbeeld in het zoeken naar antwoorden op de grote levensvragen, kan ik ook putten uit mijn spiritualiteit en geloof om ondersteuning te bieden bij het richting geven aan jouw eigen zoektocht. Dit zijn namelijk voor mij ook hele belangrijke thema’s geweest en waar ik veel antwoorden door heb gevonden. Ik help je daar dus ook graag bij.

Wees welkom

Als je graag samen met mij aan de slag gaat, dan nodig ik je uit om contact met mij op te nemen. Ik vertel je graag wat de mogelijkheden zijn en ben doorgaans in staat om op korte termijn een eerste afspraak in te plannen.

- Maria

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen