Psycholoog Alphen aan de Rijn

Praktijk van Maria Troost
bg

Hoe cliënten mijn hulp ervaren

Hieronder vind je een uitgebreid aantal echte reacties over mijn hulp en begeleiding en lees je hoe andere cliënten het hulptraject ervaren hebben, waardoor je je een beter beeld kunt vormen van hetgeen ik te bieden heb.


Doelgericht

"Maria ziet snel wat de kern is van een situatie. Waar draait het om en wat is bijzaak? Waar zit de pijn? Dat zorgt ervoor dat je niet om de hete brij heen blijft draaien, maar tijdens de sessies daadwerkelijk samen aan verbetering werkt en vooruitgang boekt."

Meer rust en ruimte

"Toen ik bij Maria kwam had ik last van angst- en paniekaanvallen. Ik zocht hulp omdat ik hier zelf niet meer uitkwam. Angst, verdriet en boosheid waren emoties die er niet mochten zijn toen ik jong was. Door EMDR (traumatherapie) ging ik terug naar de momenten die me het meest beangstigden en mede hierdoor heb ik mijn claustrofobie inmiddels overwonnen.

Onder ogen zien dat ik geen grenzen stelde vond ik ook moeilijk. Het heeft mij veel moeite gekost om dit te leren, maar nu ik dit wel doe ervaar ik meer rust in mijn leven. Mijn leven is zinvoller en er is meer ruimte om te genieten.

Door de begeleiding van Maria heb ik mezelf beter leren kennen. Ik ben relaxter en maak me niet meer zo druk om zaken die er minder toe doen. Ze heeft me wijze lessen geleerd en ik ben dankbaar dat ze op mijn pad is gekomen."

Warm en confronterend tegelijk

"Maria begeleidt je op een manier die warm en confronterend tegelijk is. In mijn proces zijn er momenten geweest die vroegen om een directe aanpak. Dan sprak Maria mij aan op mijn patroon. Omdat ik aan dit patroon mijn veiligheid ontleende, liet ik het niet makkelijk los. Ik kreeg praktische tips, duidelijke uitleg en confronterende vragen. Ze inspireerde mij om daadwerkelijk aan de slag te gaan en dat had ik echt nodig."

Waardevol

"Dankzij Maria's begeleiding voel ik me krachtiger. Ik heb meer zelfvertrouwen door zelfinzicht, wat ervoor zorgt dat ik opener in het contact met anderen kan staan. Dit is heel waardevol. Het voelt als een geschenk om dit aangereikt te krijgen."

Niet meer alleen staan

"Een van mijn kinderen heeft kenmerken van autisme. Ik was op zoek naar ondersteuning zonder direct in het formele circuit terecht te komen. Daarom heb ik contact gezocht met Maria. Wat me aanspreekt in Maria is haar mensgerichte en liefdevolle benadering. Ook heeft ze veel kennis en ervaring en is ze heel stevig en standvastig. Hierdoor krijg je geen kans om te ‘ontsnappen’.

Mijn zoon heef zich sociaal-emotioneel enorm ontwikkeld. Thuis is het samenleven en samenzijn voor iedereen weer fijn. Voor mij is het prettig dat ik het niet ‘alleen’ hoef te doen en dat ik thuis voort kan bouwen op de gesprekken bij Maria: als een team! De begeleiding is voor mijn zoon, maar ik merk dat ook ik sociaal-emotioneel heel veel heb geleerd!"

Meer begrip voor elkaar

"Ik ben Maria erg dankbaar dat ze de verhoudingen binnen ons gezin helder heeft gemaakt. We hebben nu meer begrip voor elkaar omdat Maria ons wees op onze eigen bijdrage en verantwoordelijkheid in het geheel. De sfeer binnen ons gezin is nu open, respectvol en harmonieus."

Aanschuiven bij overleggen op school over onze zoon

"Vanaf groep 2 begeleidt Maria onze zoon (11), met name bij zijn sociaal-emotionele ontwikkeling. Dat is voor hem maar ook voor ons steeds zeer waardevol geweest. Wij hebben één kind, en hierdoor geen ‘vergelijkingsmateriaal’. Hoe weet je dan wat bij de ontwikkeling van je kind hoort en wat extra aandacht nodig heeft? Dit werd nog sterker toen bleek dat onze zoon autisme had. Wat hoort bij deze aandoening en wat hoor bij het karakter van jouw kind? Het heeft veel verschil gemaakt dat we al vroeg wisten dat onze zoon autisme heeft; iets wat Maria vrij snelde vermoedde en na afloop van een diagnosetraject bevestigd werd. Hierdoor konden we hem gericht ondersteunen en hebben we als ouders veel bijgeleerd.

Maria schuift ook aan bij brede overleggen op school rond de ondersteuning van onze zoon. Het is fijn om zaken die soms erg gevoelig liggen met haar voor te bespreken. Verder kan Maria, vanuit haar expertise en haar indrukken van onze zoon, zaken toelichten en uitleggen wat hij op school nodig heeft om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Heb je zelf vragen over de ontwikkeling of de opvoeding van jouw kind? Dan raad ik je aan om kennis te maken met Maria en samen te bekijken wat ze in jouw situatie kan betekenen."

Hooggevoeligheid

"Ik heb erg veel gehad aan de consulten van Maria. De tips en handvatten die ik kreeg voor mijn gevoeligheid, maken het leven fijner. Kom je er zelf niet uit? Vraag dan hulp aan Maria!"

Geïnteresseerd? Maak een afspraak om samen aan de slag te gaan

Psycholoog Troost in Alphen

Maria Troost

  • Geregistreerd therapeut
  • Geen lange wachtlijst
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen