Psycholoog Alphen aan de Rijn

Praktijk van Maria Troost
bg

Tarief en vergoedingen

De tarieven voor therapie bij Psycholoog Alphen voor 2023 vind je hieronder. Je hebt geen verwijsbrief nodig van een huisarts of specialist. Je kunt zelf een afspraak maken. Momenteel is er geen sprake van een wachtlijst.

Tarieven


Particulier

  • Individueel intakegesprek en vervolgsessies (60 minuten): € 90,00
  • Sessie relatietherapie (60 minuten): € 120,00 (voor twee personen)

Zakelijk

  • Consult (60 minuten): € 110,00 (excl. 21% BTW)

Vergoeding

Doordat ik ben aangesloten bij de ABvC en het RBCZ is er bij een groot aantal verzekeraars een (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering. Mijn sessies vallen onder de noemer alternatieve- of psychosociale zorg. De mogelijke vergoeding en de hoogte daarvan zijn dus afhankelijk van de specifieke dekking en voorwaarden van jouw eigen zorgverzekering.

Op de volgende pagina van de website Zorgwijzer Overzicht Vergoedingen vind je een actueel overzicht van vergoedingsmogelijkheden voor mijn hulp. Daarnaast kun je informeren bij je werkgever, uitkeringsinstantie of gemeente (in geval van WMO of PGB) in hoeverre vergoeding mogelijk is.

Consulten worden dus echter niet vanuit de basisverzekering vergoed. Dit heeft echter als voordeel dat het eigen risico niet eerst wordt aangesproken.

Wijze van betaling

Aan het eind van het intakegesprek rekenen we contant af. Tijdens dit gesprek zullen we ook afspraken maken over verdere betalingen. Aan het einde van de maand ontvang je een factuur met daarop de gehouden sessies die je zelf kunt indienen bij jouw zorgverzekeraar.

Afspraak annuleren

Het kan voorkomen dat je een afspraak moet afzeggen omdat er iets tussendoor is gekomen. Graag dit tenminste 48 uur tevoren bij mij aan te geven, anders ben ik genoodzaakt om de sessie alsnog in rekening te brengen.

Psycholoog Troost in Alphen

Maria Troost

  • Geregistreerd therapeut
  • Geen lange wachtlijst
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen